Blog Kategori

Koruyucu Aile Olun, Bir Çocuğun Hayatına Dokunun.

 

KOREV Kimdir?

 

KOREV (Koruyucu Aile,  Evlat Edinme Derneği) 2005 yılında koruyucu aile ve evlat edinme hizmet süreçlerinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Bu sebeple faaliyetlerimiz temel olarak kurum bakımındaki çocukların sevgi dolu bir ailede büyümesini sağlamaya dönük olarak sürmektedir. Çocukların kurumda değil de sevgi dolu ailelerde büyümesi ise koruyucu ailelik ve evlat edinme hizmetlerinin artmasıyla mümkündür.

 

Koruyucu Aile Olun, Bir Çocuğun Hayatına Dokunun.

 

Koruyucu aile hizmeti, herhangi bir sebepten ötürü biyolojik ailesinin yanında kalması mümkün olmayan çocukların devlet denetiminde, aile sıcaklığında ve aile sevgisiyle büyümesidir. 25-65 yaş arasında, düzenli geliri olan, en az ilkokul mezunu, evli veya bekar herkes koruyucu ailelik için başvurabilir ve bir çocuğun düşlerine umut olabilir.  Koruyucu aileliğin temelinde sevgi vardır ve biz gördük ki sevginin aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Deneyimlerimize dayanarak söyleyebiliriz ki koruyucu ailelik hem çocuğun hem ailenin hayatını değiştiren sihirli bir değnek ve bu sihirli değnek herkesin hayatına dokunmalı. Sevginizi ertelemeyin ! Koruyucu aile olun, evlat edinin !

 

KOREV’in çalışmalarından biraz bahseder misiniz?

  • Toplum ve medyanın devlet koruması altında yetişen gençlere yönelik negatif tutumunun değiştirilmesi amacıyla Sosyal Duvarları Yıkalım Projesi gerçekleştirilmiştir.
  • Koruma altında yetişen çocuk ve gençlere ilişkin etiketleyici kelimelerin yerine alternatif ve çocukları incitmeyecek bir dilin inşa edilmesi için doğru sözlük hazırlanmıştır. Doğru Sözlük daha sonra medya yöneticileri ve çalışanları ile kamu kurumları ve toplumun farklı kesimlerinde yaygınlaştırılmıştır. Öyle ki, mevzuatlarda dahi doğru sözlük kapsamında hazırlanan sözcükler yerini almıştır.
  • Etiketsiz Eğitim Projesi devlet korumasında yetişmiş öğrencilerin eğitimde etiketlenmesi ile mücadele etmek amacıyla gerçekleşmiştir.
  • Koruyucu Aileler Gözüyle Koruyucu Ailelik Modelinin Değerlendirilmesi Çalıştayı, sivil toplum ve kamu aktörleri arasında etkili bir iletişim kurulması ve koruyucu ailelerin karşılaştıkları sorunların ve çözüm önerilerinin kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine aktarılması amacıyla gerçekleştirilmiştir.
  • Refakatsiz Sığınmacı Çocuklar Çalıştayı, ülkemizde üç milyonu aşkın sığınmacının içerisinde en göze çarpan “refakatsiz çocuklar” konusunda karşılaşılan sorunların, alanında uzman kişiler ile birlikte ele alınması amacıyla gerçekleştirilmiştir.
  • Koruyucu ailelerin ve koruyucu ailede bulunan çocukların bir araya gelmesini sağlamak, toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla “Geleneksel Koruyucu Aile Kahvaltıları ve İftarları” düzenlenmektedir.

 

Nasıl Bir Dünyayı Hayal Ediyoruz?

Tüm çocukların yuvalarda değil aile ortamında büyüdüğü bir dünyayı hayal ediyoruz. Yuvalardaki fiziksel şartların çok iyi olması insanlarda yanlış bir algıya neden olsa da çocukların güvenli bağlanma yaşayacağı, kendisini özel hissedeceği bir ortam ne yazık ki yok. Oysa her çocuk koşulsuz destek, aile sevgisi ve güvenli bir ortama ihtiyaç duyar. Çocuklarımıza evlerimizi açalım, kalbimizde büyüsünler.

Aydınlık Gazetesi

ankara evden eve nakliyat