Blog Kategori

"Sevinç gözyaşları lafı boş değilmiş, varmış böyle bir şey... Ben bunu ilk kez o gün yaşadım."

Koruyucu aile olmak için başvurduktan ve eşim ve iki kızımla birlikte maaile tıbbi raporlar, psikiyatrla görüşmeler, eve uzman ziyaretleri, mülakatlar yapıldıktan bir ay sonra aradılar ve "Size uygun bir bebeğimiz var, görmek isterseniz gelin" dediler.

Gittik, 4 aylık dünya güzeli bir bebekle karşılaştık. Onbeş günlük alışma ziyaretleri gerçekleştirdik prosedür gereği. Her ziyarette biraz daha fazla bağlandık yavrumuza.

O on beş gün var ya, bir türlü geçmedi bizim için... Aklımız hep onda, "Acaba şimdi ne yapıyordur?" 

Duyuyorduk ki çocuklar yurtlarda günün 18 saatini karyolanın içinde geçirirmiş. Onu o süre boyunca hep karyolanın içinde düşündük ve kahrolduk. Yine duyuyorduk ki, özellikle bebekler, ana kucağına alınmadığında, şefkatsiz kaldığı ortamlarda, yani yurtlarda bir süre sonra kendini kapatırmış ve ölürmüş. Yurtlardaki sebepsiz bebek ölümleri böyle olurmuş. Biz o on beş gün boyunca "ya o da kapatırsa" diye ölüp ölüp dirildik

Sonra "Artık gelip alabilirsiniz" dediler. Bizdeki sevincin tarifi tanımı yok; yaşamak lazımmış hakkaten.

Bebeğimizi alıp eve dönerken (ablaları okulda olduğu için eşimle gitmiştik) onlar arkada oturuyordu, eşim sürekli onunla konuşup güldürmeye çalışıyor ve ben önde arabayı kullanırken ağlıyordum. Sevinç gözyaşları lafı boş değilmiş, varmış böyle bir şey... Ben bunu ilk kez o gün yaşadım.

O artık bizim bebeğimiz. Evde bebek mırıltıları ve sesleri yankılanıyor ve evin her tarafı ve kıyafetlerimiz bebek kokuyor. Yani, artık evimiz bir başka güzel. dünyanın en güzel evi desem yeridir.

İnsanlık için bir güzellik yapmak bu, bir insanın hayatını değiştirmek... Ömür gelmiş geçiyor, dünyayı kurtaramıyoruz, memleketi de kurtaramadık, bari bir yavrucağı kurtaralım derdi bu...

Zaman ilerledikçe evimizin neşesi, dışarıdan bir an önce eve dönme telaşımızın, arzumuzun baş aktörü, canımız.

Bu kadar bağlanmalı mıydık bilmiyorum. Ama başka türlü olmadı, olamazdı. Babacığım diyor en şirin haliyle. Nasıl bağlanmazsın?.. Her şeyi konuşur oldu ve her söylediği ayrı bir eğlence kaynağı hepimiz için. Kullanmaya başladığı her kelimesi ayrı bir olay evde. Hangimiz yeni bir kelime duysak diğerleriyle paylaşıp gülüyoruz. Yaşadığı her yeni gelişme bizim için sıra dışı.

Biyolojik kızlarımdan hiçbir farkı yok. 

Baba olmak nedir çok iyi bilirim. Ama bu çok başka bir babalık, çok güzel bir babalık.

 

Ali YURTSEVER, Koruyucu Baba

ankara evden eve nakliyat